KASTAMONU’DA OKUMAMAK İÇİN 12 NEDEN


1- Okul okul değil şantiye mübarek ! Otobüsten indiğiniz anda hele ki yağmurlu bir gün ise ayakkabılarınızdan saçlarınıza kadar çamura batmış olabilirsiniz.



2- Yurtta, evde bunalırsın bir dışarı çıkıp hava alayım dersin lakin alacağın hava iş merkezinden ibarettir. (Çarşı’da oturuyor dere boyunda yürüyebiliyorsan ne ala !)



3- Boş boş oturmayayım bari mezun olmadan iş alanında bir şeyler öğreneyim dersin ama unutma burası Kastamonu. Değil ücretli, ücretsiz çalışmak istesen bile iş yok yok yok !

   



4-Güzel bir haftasonu arkadaşlarınla plan yaparsın ancak Süt-mahalle ile her şey kabusa döner. 1 TL verdikten sonra (kısa) bir Kastamonu turunun ardından arkadaşlarının yanına ulaşırsın, benim moral sifir sifir sifir...

    






5- La kelimesi yaşam felsefen haline gelir. Günaydın la, napıyon la, görüşürüz la !


6- Vize, final haftası gelir. Bakarsın diğer üniversitedeki arkadaşların kütüphanede sabahlayan inek modunda… Oysa senin gidebilecek bir kütüphanen bile yok la! 




7- Aralık, Ocak, Şubat, Mart aylarında titremekten derse adapte olamadığın günler vardır. Çünkü okulun  değişik mimari yapısından ötürü ısınmayan bir sistemi vardır.









8-Ders aralarında gidebileceğin tek mekan; kantindir. Tabi yer bulabilirsen ;) Zira 1 binayı 6 fakülte paylaşmakta…Durum içler acısı

9- Yemekhanede yapılan partyyyyy’lerden hiç bahsetmeme gerek yok diye düşünüyorum. 





10-Olmayan tiyatro ve konferans salonu ayrı bir dava. Önemli biri mi geliyor amannn gelsn 3 Mart’ımız var.

11- Öğrenci mekanı diye açıldığını sandığın mekanların yalnızca 1 ay sonra … (cümle sonuna göre siz doldurun) dolduğunu görüp hayal kırıklığı yaşarsın. O mekanlar artık +40 amcaların gözleriyle insan yedikleri yerlerdir.




12- Kastamonu'da club olmayabilir lakin club görünümlü doğanlarımız, şahinlerimiz mevcut. Bir bitmediler, bitmezler, bitmeyecekler...







*** Elbette hep olumsuz değil… İçten, deneyimli ve anlayışlı üniversitemiz hocalarını tenzih ediyorum. Belki de burayı en yaşanabilir kılan onlar ve çabalarıdır…

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Salih NAYMAN röportajım

Salvo KOHEN

23 yaş sendromu